Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Wipa

datum:19 mei 2023
van:Michael Woolthuis
klasse:C
stijl:White IPA

Beschrijving

De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.


Alle gebruikte hoppen zijn hopkorrels. Als je hopbloemen gebruikt moet je ongeveer 10% meer toevoegen voor hetzelfde resultaat.

Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 18°C en 23°C
Lagering: 2 tot 6 weken tussen de 5°C en 15°C
De koudhop toevoegen tijdens de lagering.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1059
eind-SG:1013
EBC (kleur):10.0
EBU (bitterheid):48.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale mout (5 EBC)1800 gr   5 EBC  
Havermout HO700 gr      
Maischwater10.3 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6 ltr     Leverancier: Kraan
Simcoe7 gr 60 min. 12.6 α Bloemen  
Mosaic 3 gr 60 min. 12 α Bloemen  
Simcoe7 gr 10 min. 12.6 α Bloemen  
Mosaic 7 gr 10 min. 12 α Bloemen  
Galaxy7 gr 10 min. 16.7 α Pallets  
Simcoe14 gr koudhop min. 12.6 α Bloemen  
Mosaic 12 gr koudhop min. 12 α Bloemen  
Galaxy16 gr koudhop min. 16.7 α Pallets  
Lallemand Verdant IPA 11 gr     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker5 gr/ltr      

Maischschema

65 °C62 °C78 °C
stort min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=387