Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1059 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 48.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 1800 gr |
|
5 EBC
|
|
| Havermout HO | 700 gr |
|
|
|
| Maischwater | 10.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Simcoe | 7 gr |
60 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 3 gr |
60 min. |
12 α
|
Bloemen |
| Simcoe | 7 gr |
10 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 7 gr |
10 min. |
12 α
|
Bloemen |
| Galaxy | 7 gr |
10 min. |
16.7 α
|
Pallets |
| Simcoe | 14 gr |
koudhop min. |
12.6 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 12 gr |
koudhop min. |
12 α
|
Bloemen |
| Galaxy | 16 gr |
koudhop min. |
16.7 α
|
Pallets |
| Lallemand Verdant IPA | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 65 °C | 62 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |