Clubkalender

Een overzicht van komende activiteiten (clubavonden, brouwdagen, excursies, etc.) en een selectie van activiteiten buiten onze vereniging. Deze laatste zijn grijs gekleurd. Zie voor eerdere activiteiten ons archief.

Voor nog meer bierevenementen: Bieragenda.nl, biernederland.nl/evenementen/ en bier.blog.nl/bieragenda

Klik hier voor een printvriendelijk formaat.

  Clubavond: Op bezoek bij Brouwerij Klein Duimpje
Vr. 23 juni 2023
20:00
Brouwerij Klein Duimpje Hillegom
Wim Groeneveld

Deze clubavond is, in tegenstelling wat we allemaal gewend zijn, niet de laatste vrijdag van de maand maar een week eerder. We gaan op bezoek bij brouwerij Klein Duimpje in Hillegom. 

 
 
  Clubavond; Jaarlijkse BBQ
Za. 02 september 2023

We zijn weer welkom in Lisserbroek bij de familie Duivenvoorde. We beginnen 's middags rond half zes. Net zoals verleden jaar zal een cateringsbedrijf voor het vlees, salades en brood e.d. zorgen. Deelname kan met inschrijving via de site.  Voor deelname wordt een prijs van 15 per persoon gerekend.

Wij zullen voor een tap zorgen. Het bier wat daaronder moet, mag door de leden verzorgd worden. Neem zelf flessen bier mee en deel die met anderen, zodat we via een levendige uitwisseling van elkaars brouwkunsten kunnen genieten.

Er bestaat de mogelijkheid om een tentje op te zetten zodat je kan overnachten. Dit wel graag bij de inschrijving vermelden.
Let op: de barbecue is ivm de zomervakantie op zaterdagavond 2 september!

 
 
  Gezamenlijke brouwdag: Pastry stout
Za. 16 september 2023
9:00 - 16:00 uur
Lisserbroek
Theo van Eijden

Op de clubavond hebben we een oproep gedaan voor suggesties voor de Brouwdag, Kevin van Geene kwam met de optie een Pastry Stout.
Het zal een basis recept worden voor 15 liter omdat er een hoge moutstort nodig is en de meeste mensen waarschijnlijk een 20 liter installatie hebben.
 
Hij geeft aan dat het een heel leuk bier type is voor de brouwdag omdat je met dit basis recept zelf nog alle kanten op kan.
Onderstaand een lijst voorbeelden:

  • Hazelnoten
  • Tonkabonen
  • Salted Caramel 
  • Schwarzwalder kirsch
  • Kokos 
  • Vanille
  • Marshmellows
  • Fruitextract (Brouwmaatje)

Dit recept dan ook bedoeld als basis recept waarbij we de leden aansporen hun creativiteit te gebruiken en boven genoemde ingredienten toe te passen. Binnenkort zal de inschrijving geopend worden. Zowel afhalen als brouwen in Lisserbroek behoort tot de mogelijkheden. Inmiddels is er het een en ander aangepast in Lisserbroek waardoor we meer elektrische brouwers kunnen faciliteren. 

 
 
  Gezamenlijke brouwdag:
Za. 18 november 2023
9:00 - 16:00 uur
Lisserbroek
Theo van Eijden