Clubkalender

Een overzicht van komende activiteiten (clubavonden, brouwdagen, excursies, etc.) en een selectie van activiteiten buiten onze vereniging. Deze laatste zijn grijs gekleurd. Zie voor eerdere activiteiten ons archief.

Voor nog meer bierevenementen: Bieragenda.nl, biernederland.nl/evenementen/ en bier.blog.nl/bieragenda

Klik hier voor een printvriendelijk formaat.

  Polderbok 2017
Do. 26 oktober 2017
Jacques Stricker

De verkoop van de Polderbok is vanaf nu open. Leden van 't Wort Wat kunnen één (1) doos Polderbok kopen tegen kostprijs van het bier, dus voor € 12.50 per doos van 6 flessen van 0.7 liter. Verdere dozen gaan tegen een dekkende prijs van € 18.00 per doos van 6 flessen.

Bestellen gaat via de website na inloggen, onder "Voor leden" -> "polderbok" en betalen direct via Ideal. Dit kan tot 26 oktober 2017. En op = op

De uitlevering is op de clubavond van 27 oktober.

 
 
  Clubavond: Mouterij de Swaen
Vr. 27 oktober 2017
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp

Voor de clubavond op 27 oktober hebben we Jos Haeck van mouterij

Mouterij The Swaen
Mouterij The Swaen
The Swaen op bezoek. Jos Haeck, Meester-Brouwer & Mouter, is een van de meest gespecialiseerde en ervaren mout-meesters in Europa. Hij komt ons een presentatie geven over Mouterij The Swaen en de producten die deze mouterij voortbrengt. Zelf heb ik goede ervaringen met de mouten van deze brouwerij. Deze mouten zijn ook te verkrijgen bij ‘Brouwmaatje’ te Boesingheliede (John Westerveld). Het is dan eveneens de avond om de bieren voor het clubkampioenschap in te leveren. Klasse B, D en V zijn dan aan de beurt.

En verder:

 • Deze avond Proeftafel met o.a. Bokbier van de brouwdag.
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals  het Amerikaanse Brew Your Own en Zymurgy. 
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Het Pakket-van-de-Maand is weer af te halen, compleet met mouten, hop en gist.
 • Brouwmaatje.nl is aanwezig voor uitleveren van de bestellingen.
 
 
  Brouwdag 18 november 2017
Za. 18 november 2017
08:30
Lisserbroek
Jan Wurpel

We gaan weer een gezellige brouwdag organiseren bij de familie 'van Duivenvoorde', in Lisserbroek op zaterdag 18 november 2017. We plannen dan een DUBBEL als te brouwen bier in.

In de middag wordt het vaak erg gezellig. Vele kijkers, proeven/ruilen van eigengebrouwen bieren, verkoop van tweedehands brouwapparatuur e.d. Kortom, een gezellige clubmiddag, ook toegankelijk voor niet brouwers!

Let op! Je kunt nu ook opgeven of je als beginnende brouwer hulp nodig hebt tijdens het brouwen. Je geeft dan bij het invullen aan dat je een brouwbuddy wenst. Ervaren brouwers onder ons kunnen als brouwbuddy fungeren. Dit kun je ook aangeven.

Omdat de belangstelling voor deelname aan de brouwdag de afgelopen keer groter was dan het aantal brouwsets dat we kunnen plaatsen, hebben we de inschrijvingstermijn eerder moeten sluiten. De limiet ligt voorlopig op 30 brouwsets. Dus zodra de inschrijvingstermijn geopend wordt (gemeld via een nieuwsflits) is het inschrijven op basis van wie zich het eerst inschrijft, het eerst brouwt.

Op advies van een deskundige van de brandweer, kunnen we alleen nog gasbranders toelaten met goedgekeurde gasslangen. Check dus de leeftijd van je slangen. Bij Brouwmaatje kun je je slangen laten vervangen door een nieuw, goedgekeurd type.

 
 
  Clubavond: Club kampioenschappen
Vr. 24 november 2017
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp

De inschrijving voor de clubkampioenschappen staat nog open tot en met zondag 22 oktober. Deze bieren kunnen worden ingeleverd op de clubavond van 27 oktober, waarna deze worden gekeurd op de clubavond van november. Het wedstrijdbier is een dubbel Abdijbier klasse D, welke verkrijgbaar was als inkooppakket via de inkoopcommissie in de maand mei, maar andere zelf (thuis)gebrouwen dubbel abdijbieren  zijn uiteraard ook welkom.

Een dubbel abdijbier  is donker koper tot donkerbruin van kleur. De geur loopt van fruitigheid (banaan), karamel, kandij tot chocolade, met een zoetig tot zoet-bitterige smaak. Enige voorbeelden van een dubbel abdijbier zijn: Chimay rood, Westmalle dubbel,  La Trappe dubbel, Affligem dubbel, Leffe dubbel, Grimbergen dubbel en  Gerardus dubbel. Daarnaast kunnen alle bieren uit de klasse B en D ingeleverd worden evenals de fantasie— en vruchtenbieren welke niet in de klasse B – D vallen  maar in klasse V.

Het Inschrijfformulier staat uiteraard weer op de website. Op dit formulier  moeten  de namen van de brouwers en de biernaam ingevuld worden, het type bier en de klasse, (via pop-up schermpje), en je begin SG. Eventuele andere kenmerken graag bij opmerkingen vermelden. Voor de vrije klasse graag een korte omschrijving van het type bier.

Vergeet niet je biernaam en overige kenmerken in te vullen. Met deze ingevulde gegevens hebben de keurmeesters een beetje houvast bij het keuren van het bier,  Niets vervelender als de keurmeesters en leden geen idee hebben welke bieren geproefd gaan worden. Het ingevulde formulier samen met 2 flesjes inleveren op de betreffende clubavond

En verder:

 • Deze avond GEEN Proeftafel.
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals  het Amerikaanse Brew Your Own en Zymurgy. 
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Het Pakket-van-de-Maand is weer af te halen, compleet met mouten, hop en gist.
 • Brouwmaatje.nl is aanwezig voor uitlevering van de bestellingen.
 
 
  Clubavond: Food pairing, Bier met Vis
Vr. 15 december 2017
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp

Let op! deze clubavond is t.o.v. de eerdere publicatie een week naar voren gehaald, dus 15 december 2017.

Na een aantal jaren geëxperimenteerd te hebben met bier en een hapje, bier & kaas, bier & worst, bier & bapa's, willen we nu de combinatie bier & vis gaan uitproberen.

Verder zal er, zoals gebruikelijk, weer een klein koud buffet voor de bezoekers klaarstaan.

De jeugd heeft de toekomst, en dus zullen de jonge goochelaars, ook aanwezig op die avond, ons weer hun kunsten laten zien.
En verder:

 • Deze avond GEEN Proeftafel.
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals  het Amerikaanse Brew Your Own en Zymurgy. 
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Geen pakket van de maand. 
 • Brouwmaatje.nl zal bestellingen uitleveren.