Clubkalender

Een overzicht van komende activiteiten (clubavonden, brouwdagen, excursies, etc.) en een selectie van activiteiten buiten onze vereniging. Deze laatste zijn grijs gekleurd. Zie voor eerdere activiteiten ons archief.

Voor nog meer bierevenementen: Bieragenda.nl, biernederland.nl/evenementen/ en bier.blog.nl/bieragenda

Klik hier voor een printvriendelijk formaat.

  Gezamenlijke Brouwdag: Schwarz
Za. 12 mei 2018
09:00 uur
Turfspoor 57, Lisserbroek
Nico van Kampen

We gaan weer een gezellige brouwdag organiseren bij de familie Van Duivenvoorde in Lisserbroek. Het bier dat we gaan brouwen is een Schwarz. Dit bier is is tevens één van de bieren dat als type onderdeel vormt van het clubkampioenschap 2018.
In de middag wordt het vaak erg gezellig. Vele kijkers, proeven/ruilen van eigengebrouwen bieren, verkoop van tweedehands brouwapparatuur e.d. Kortom, een gezellige clubmiddag, ook toegankelijk voor niet brouwers!

Let op! Je kunt nu ook opgeven of je als beginnende brouwer hulp nodig hebt tijdens het brouwen. Je geeft dan bij het invullen aan dat je een brouwbuddy wenst. Ervaren brouwers onder ons kunnen als brouwbuddy fungeren. Dit kun je ook aangeven.

Omdat de belangstelling voor deelname aan de brouwdag de laatste tijd groter is dan het aantal brouwsets dat we kunnen plaatsen, hebben we de inschrijving moeten beperken. De limiet ligt voorlopig op 30 brouwsets. Dus zodra de inschrijvingstermijn geopend wordt (gemeld via een nieuwsflits) is het inschrijven op basis van wie zich het eerst inschrijft, het eerst brouwt.

Op advies van een deskundige van de brandweer, kunnen we alleen nog gasbranders toelaten met goedgekeurde gasslangen. Check dus de leeftijd van je slangen. Bij Brouwmaatje kun je je slangen laten vervangen door een nieuw, goedgekeurd type.

Let op: Nadat je je hebt aangemeld (en dus betaald) wordt het bedrag van de aanmelding a.g.v. een afzegging die gedaan wordt binnen 14 dagen voorafgaande aan de brouwdatum, niet meer gerestitueerd! Ditzelfde geldt voor het niet verschijnen op de betreffende brouwdag.

 
 
  VERNIEUWD!!! Vergistingsmanometer tot einde voorraad.
Zo. 20 mei 2018
Nico van Kampen

Wij hebben de inschrijving verlengd tot einde voorraad.  Dus zelfs nog op de clubavond zelf (tijdens de uitgifte), mits je kan IDEAL'en op je telefoon 🙂. Ontvangst geldt onder voorbehoud van voldoende stuks daar aanwezig (op dat moment).

Je kunt nu de manometer van de gadgetcommissie bestellen. Log in op de website, en klik op Ledenmenu → Gadget. Via deze pagina kan je de door de gadgetcommissie ontwikkelde manometer / navergistingsmeter bestellen.

De navergistingsmeter bestaat uit een kunststof dop met daarop een manometer. Het geheel dient geplaatst te worden op een standaard beugelfles zodat middels het aflezen van de druk in de gaten gehouden kan worden hoe ver de navergisting gevorderd is.

Leden van 't Wort Wat kunnen tot maximaal 3 navergistingsmeters bestellen voor het bedrag van € 12,00 per stuk. Uitlevering geschiedt op de clubavonden. Het is ook mogelijk je bestelling te laten versturen. De kosten daarvoor bedragen € 8,00. Kies hiervoor “1” bij “verzendkosten”. (Het naar de post brengen van het pakketje kan wat vertraging geven 😉.) Bestellingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst en zolang de voorraad strekt. Meer informatie over de navergistingsmeter is te lezen in het clubblad van november 2017.

aanzicht navergistingsmeter
aanzicht navergistingsmeter

De uiteindelijke versie zal alleen een Bar schaal hebben (mooier) en tot 6bar gaan vanwege het feit dat een manometer stuk gaat als hij boven zijn maximum bereik komt. Zie ook: deze optie.

TIP: wie ver weg woont en niet op een van de clubavonden komt kan ook samen met anderen in zijn/haar buurt de verzending combineren (scheelt weer verzendkosten). Ga dan als volgt te werk: ieder bestelt en betaalt voor zichzelf. Slechts 1 van de groep voegt verzending toe aan de bestelling. De anderen sturen een mail naar de Gadgetcommissie om hun bestelling toe te voegen aan die betreffende zending.

Ze zijn nog lang niet op, dus bestel nog gauw deze Gadget. De kans is groot dat overgebleven meters later alleen nog tegen verhoogde prijzen beschikbaar zullen zijn.

 
 
  Clubavond: De kwaliteitscommissie over mouten
Vr. 25 mei 2018
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Walter Bakker

Presentatie van de kwaliteitscommissie. Men gaat ditmaal dieper in op het proeven van mouten. Dit is gedaan aan de hand van het boek Brewing Better Beer van Gordon Strong.

Tevens is er deze avond de gelegenheid om de bieren voor het clubkampioenschap voor het type A, C of V in te leveren. En verder:

 • Maandbier deze avond is nog niet bekend.  
 • De proeftafel is weer bezet en ieder kan zijn of haar bier (met recept en brouwaantekeningen) meenemen ter beoordeling. Deze feedback is waardevolle informatie om je bieren nog beter te kunnen maken. 
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals  het Amerikaanse Brew Your Own en Zymurgy. 
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Helaas geen Pakket-van-de-Maand. Wel losse verkoop van gist en hop. 
 • Brouwmaatje.nl is aanwezig om bestellingen die zijn gedaan via de website uit te leveren.
 
 
  Excursie naar België
Za. 16 juni 2018
07:30-21:30
Wijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp
Christopher Kokhuis

omer
Excursie naar België,


Bezoeken brouwerij Omer vander Ghinste in Bellegem.
Rondleiding met degustatie.

Hierna lunchen wij in de bus. Lunch zelf mee brengen.

Saison_Dupont

Bezoek aan brouwerij Dupont in Tourpes.
Met rondleiding en degustatie.


Diner in plaatselijk restaurant.
Diner inbegrepen. Vast menu.
Drank en fris tijdens diner voor eigen rekening.

Tijdschema:
07:30 uur vertrek vanaf de "Boerderij".
10:30 aankomst te Bellegem.
10:30-13:00 rondleiding Omer met degustatie.
13:00-14:00 reis naar Dupont met lunch in de bus.
14:00-16:00 rondleiding Dupont met degustatie.

excursie_commissie
16:00-18:30 diner bij lokale gelegenheid.
18:30 vertrek vanuit Tourpes.
22:00 aankomst "Boerderij" te Hoofddorp

Aanmelden voor deze excursie na inloggen op onze
website naar ==>voor leden en dan naar ==>excursie.
Betaling gaat via Ideal.
Kosten: 80 euro per persoon,
Introducees zijn welkom.

Met vriendelijke groeten, de excursie commissie.
Stefan, Michael, Niels en Christopher.

 

 
 
  Open Nederlandse Kampioenschappen Amateur Bierbrouwen 2018
Za. 23 juni 2018
12.00-18.00u
Waalbandijk 14 E/F, 6541 AJ Nijmegen
Theo van Eijden
Amateur Bierbrouwersgilde Triple-W organiseert dit jaar het Open Nederlandse Kampioenschappen Amateur Bierbrouwen in Nijmegen. Triple-W bestaat dit jaar 25 jaar en dat wil het gilde uitbundig vieren met alle bierliefhebbers van Nederland.
 • Ben je amateur bierbrouwer en wil je meedoen aan de wedstrijd bierbrouwen? Kijk dan op deze pagina en schrijf je in voor de wedstrijd.
 • Ben je geïnteresseerd in bier, wil je interessante bieren proeven en meer te weten komen over bier en bier brouwen? En wil je naar de prijsuitreiking van de beste door amateurs gebrouwen bieren van Nederland komen op zaterdag 23 juni 2018? Wil je een mooie korting op de daar getapte bijzondere bieren? Geef je dan op voor 'early bird' aanbieding en krijg ruim 10% korting op de standaardprijs. Je betaalt €10 in plaats van €11,25 voor 3 biermunten en het unieke jubileumglas.

Als je het ONK-2018 wilt bezoeken op 23 juni 2018 dan kom je naar het Honig-Complex in Nijmegen naar Brebl - Oersoep Brouwerij

 • Datum: zaterdag 23 juni 2018
 • Tijd: 12.00-18.00u
 • Adres: Waalbandijk 14 E/F, 6541 AJ Nijmegen (2km van Nijmegen CS)
 • bij Brebl -en- Oersoep Brouwerij
 • Op de dag zelf zijn de biermunten €2,75 en het verplichte jubileumglas €3,00
 • Voor de biermunten kan je de aangeboden lokale bieren kopen
 • Er worden diverse workshops en presentaties gegeven (meer daarover later)
 • De Oersoep brouwerij, bekend van zijn droge, complexe en wilde bieren, is de hele dag open voor bezichtiging en rondleidingen
 • Het Honig Complex, de broeiplaats in Nijmegen van maakindustrie en start-ups

Daarvoor ontvang je een uniek jubileumglas en biermunten voor exclusieve bieren die ter plaatse worden aangeboden. 
Schrijf je hier onder in voor de ONK-dag op 23 juni en krijg meteen korting en een mooie verrassing bij je bezoek. 

 1. Vermenigvuldig het aantal aanmeldingen hier onder met de Early Bird Prijs van €10 
 2. Maak dat bedrag over naar rekeningnummer NL71 INGB 0008 1884 52 t.n.v. Amateurbierbrouwersgilde Triple-W onder vermelding vanEarly Bird 
 3. Vermeld je achternaam zoals die op dit formulier staat

Bijvoorbeeld: kom je met VIER personen dan maak je €40 over en spaar je €5,00 uit.
Dit is niet voor de inschrijving van de wedstrijd! Klik HIER om je voor de WEDSTRIJD aan te melden

 
 
  Clubavond: Keuring bieren clubkampioenschappen A en C
Vr. 29 juni 2018
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Walter Bakker

Proeven van de wedstrijdbieren: American Pale Ale, klasse A en C. Dat zijn de ‘blonde’ bieren.

 • Maandbier nog niet bekend
 • Door het karakter van deze avond zal er geen proeftafel zijn. 
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals het Amerikaanse ‘Brew Your Own’ en ‘Zymurgy’.
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Het Pakket-van-de-Maand is weer af te halen, compleet met mouten, hop en gist.
 • Brouwmaatje.nl is aanwezig om bestellingen die zijn gedaan via de website uit te leveren.
 
 
  Clubavond:
Vr. 31 augustus 2018
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Jan Wurpel

Onderwerp is in voorbereiding.

En verder:

 • Maandbier, nog niet bekend.
 • De proeftafel is weer bezet en ieder kan zijn of haar bier (met recept en brouwaantekeningen) meenemen ter beoordeling. Deze feedback is waardevolle informatie om je bieren nog beter te kunnen maken.
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals het Amerikaanse ‘Brew Your Own’ en ‘Zymurgy’. 
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Het Pakket-van-de-Maand is weer af te halen, compleet met mouten, hop en gist.
 • Brouwmaatje.nl is aanwezig voor uitleveren van de bestellingen.

 

 
 
  Gezamenlijke Brouwdag: Bokbier
Za. 08 september 2018
09:00 uur
Turfspoor 57, Lisserbroek
Nico van Kampen

We gaan weer een gezellige brouwdag organiseren bij de familie Van Duivenvoorde in Lisserbroek. Het bier dat we gaan brouwen is een Bockbier.

In de middag wordt het vaak erg gezellig. Vele kijkers, proeven/ruilen van eigengebrouwen bieren, verkoop van tweedehands brouwapparatuur e.d. Kortom, een gezellige clubmiddag, ook toegankelijk voor niet brouwers!

Let op! Je kunt nu ook opgeven of je als beginnende brouwer hulp nodig hebt tijdens het brouwen. Je geeft dan bij het invullen aan dat je een brouwbuddy wenst. Ervaren brouwers onder ons kunnen als brouwbuddy fungeren. Dit kun je ook aangeven.

Omdat de belangstelling voor deelname aan de brouwdag de laatste tijd groter is dan het aantal brouwsets dat we kunnen plaatsen, hebben we de inschrijving moeten beperken. De limiet ligt voorlopig op 30 brouwsets. Dus zodra de inschrijvingstermijn geopend wordt (gemeld via een nieuwsflits) is het inschrijven op basis van wie zich het eerst inschrijft, het eerst brouwt.

Op advies van een deskundige van de brandweer, kunnen we alleen nog gasbranders toelaten met goedgekeurde gasslangen. Check dus de leeftijd van je slangen. Bij Brouwmaatje kun je je slangen laten vervangen door een nieuw, goedgekeurd type.

Let op: Nadat je je hebt aangemeld (en dus betaald) wordt het bedrag van de aanmelding a.g.v. een afzegging die gedaan wordt binnen 14 dagen voorafgaande aan de brouwdatum, niet meer gerestitueerd! Ditzelfde geldt voor het niet verschijnen op de betreffende brouwdag.

 
 
  Clubavond:
Vr. 28 september 2018
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Theo van Eijden

Onderwerp is in voorbereiding. En verder:

 • Maandbier: nog niet bekend.
 • De proeftafel is weer bezet en ieder kan zijn of haar bier (met recept en brouwaantekeningen) meenemen ter beoordeling. Deze feedback is waardevolle informatie om je bieren nog beter te kunnen maken.
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals  het Amerikaanse Brew Your Own en Zymurgy. 
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Het Pakket-van-de-Maand is weer af te halen, compleet met mouten, hop en gist.
 • Brouwmaatje.nl is aanwezig voor uitleveren van de bestellingen.

 

 
 
  Gezamenlijke Brouwdag: Barley-wine
Za. 13 oktober 2018
09:00 uur
Turfspoor 57, Lisserbroek
Nico van Kampen

We gaan weer een gezellige brouwdag organiseren bij de familie Van Duivenvoorde in Lisserbroek. Het bier dat we gaan brouwen is een Barley Wine Dark Christmas. 

In de middag wordt het vaak erg gezellig. Vele kijkers, proeven/ruilen van eigengebrouwen bieren, verkoop van tweedehands brouwapparatuur e.d. Kortom, een gezellige clubmiddag, ook toegankelijk voor niet brouwers!

Let op! Je kunt nu ook opgeven of je als beginnende brouwer hulp nodig hebt tijdens het brouwen. Je geeft dan bij het invullen aan dat je een brouwbuddy wenst. Ervaren brouwers onder ons kunnen als brouwbuddy fungeren. Dit kun je ook aangeven.

Omdat de belangstelling voor deelname aan de brouwdag de laatste tijd groter is dan het aantal brouwsets dat we kunnen plaatsen, hebben we de inschrijving moeten beperken. De limiet ligt voorlopig op 30 brouwsets. Dus zodra de inschrijvingstermijn geopend wordt (gemeld via een nieuwsflits) is het inschrijven op basis van wie zich het eerst inschrijft, het eerst brouwt.

Op advies van een deskundige van de brandweer, kunnen we alleen nog gasbranders toelaten met goedgekeurde gasslangen. Check dus de leeftijd van je slangen. Bij Brouwmaatje kun je je slangen laten vervangen door een nieuw, goedgekeurd type.

Let op: Nadat je je hebt aangemeld (en dus betaald) wordt het bedrag van de aanmelding a.g.v. een afzegging die gedaan wordt binnen 14 dagen voorafgaande aan de brouwdatum, niet meer gerestitueerd! Ditzelfde geldt voor het niet verschijnen op de betreffende brouwdag.

 
 
  Clubavond: Clubkampioenschappen
Vr. 26 oktober 2018
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Walter Bakker

Deze avond worden de ingezonden bieren voor de clubkampioenschappen gekeurd. Het wedstrijdbier is een Schwarz klasse B. En verder:

 • Maandbier: nog niet bekend
 • GEEN proeftafel i.v.m het karakter van de avond.
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals het Amerikaanse ‘Brew Your Own’ en ‘Zymurgy’. 
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Het Pakket-van-de-Maand is weer af te halen, compleet met mouten, hop en gist.
 • Brouwmaatje.nl is aanwezig voor uitleveren van de bestellingen.

 

 
 
  Gezamenlijke Brouwdag: Sierra Nevada Torpedo Extra IPA
Za. 17 november 2018
09:00 uur
Turfspoor 57, Lisserbroek
Nico van Kampen

We gaan weer een gezellige brouwdag organiseren bij de familie Van Duivenvoorde in Lisserbroek, op zaterdag 17 november 2018. We plannen dan een Sierra Nevada Torpedo Extra IPA in als te brouwen bier.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA

In de middag wordt het vaak erg gezellig. Vele kijkers, proeven/ruilen van eigengebrouwen bieren, verkoop van tweedehands brouwapparatuur e.d. Kortom, een gezellige clubmiddag, ook toegankelijk voor niet brouwers!

Let op! Je kunt nu ook opgeven of je als beginnende brouwer hulp nodig hebt tijdens het brouwen. Je geeft dan bij het invullen aan dat je een brouwbuddy wenst. Ervaren brouwers onder ons kunnen als brouwbuddy fungeren. Dit kun je ook aangeven.

Omdat de belangstelling voor deelname aan de brouwdag de laatste tijd groter is dan het aantal brouwsets dat we kunnen plaatsen, hebben we de inschrijving moeten beperken. De limiet ligt voorlopig op 30 brouwsets. Dus zodra de inschrijvingstermijn geopend wordt (gemeld via een nieuwsflits) is het inschrijven op basis van wie zich het eerst inschrijft, het eerst brouwt.

Op advies van een deskundige van de brandweer, kunnen we alleen nog gasbranders toelaten met goedgekeurde gasslangen. Check dus de leeftijd van je slangen. Bij Brouwmaatje kun je je slangen laten vervangen door een nieuw, goedgekeurd type.

Let op: Nadat je je hebt aangemeld (en dus betaald) wordt het bedrag van de aanmelding a.g.v. een afzegging die gedaan wordt binnen 14 dagen voorafgaande aan de brouwdatum, niet meer gerestitueerd! Ditzelfde geldt voor het niet verschijnen op de betreffende brouwdag.

 
 
  Clubavond:
Vr. 23 november 2018
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Nico van Kampen

Onderwerp is in voorbereiding. En verder:

 • Maandbier deze avond is nog niet bekend.  
 • De proeftafel is weer bezet en ieder kan zijn of haar bier (met recept en brouwaantekeningen) meenemen ter beoordeling. Deze feedback is waardevolle informatie om je bieren nog beter te kunnen maken. 
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals het Amerikaanse ‘Brew Your Own’ en ‘Zymurgy’. 
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Helaas geen Pakket-van-de-Maand. Wel losse verkoop van gist en hop. 
 • Brouwmaatje.nl is aanwezig met een groot assortiment brouwbenodigheden.
 
  Clubavond:
Vr. 14 december 2018
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Erik Deelissen

Onderwerp is in voorbereiding. En verder:

 • Maandbier deze avond is nog niet bekend.  
 • De proeftafel is weer bezet en ieder kan zijn of haar bier (met recept en brouwaantekeningen) meenemen ter beoordeling. Deze feedback is waardevolle informatie om je bieren nog beter te kunnen maken. 
 • De bibliotheek is aanwezig met een groot aantal brouwboeken en maandbladen, zoals het Amerikaanse ‘Brew Your Own’ en ‘Zymurgy’.
 • De Inkoopcommissie zal bestellingen die tijdig zijn gedaan, uitleveren aan de leden. Helaas geen Pakket-van-de-Maand. Wel losse verkoop van gist en hop. 
 • Brouwmaatje.nl is aanwezig met een groot assortiment brouwbenodigheden.