't Wort Wat brouwcursus

 

ATTENTIE; In het najaar van 2024 start er weer een cursus. Inschrijving start 15 juli 2024 


Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen.
Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. 
Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. 
Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Na het bottelen sluiten we de cursus af met het uitreiken van het certificaat
Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek geschreven door Adrie Otten "Verander Water in Bier" om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. De workshop wordt twee maal per jaar gegeven en vindt plaats in Nieuw Vennep.
Kosten: 90 euro per persoon. 
De data voor de cursus voor het voorjaar 2024 zijn:

  • Donderdag 24 oktober, 7 en 14 november
  • De brouwdag is op zaterdag 16 november
  • De bottelavond is 9 januari

De cursus wordt gegeven in Nieuw Vennep en aanvang is 19.30h en duurt tot ca 22.30 h.  De gezamenlijke brouwdag vind plaats in Lisserbroek, aanvang 9.00h en duurt tot ca 15.30h. 
 
Cursus leiders:
Titus Rinia.
Theo van Eijden
Heb je vragen, mail dan naar de brouwcursus commissie  !
Hieronder kan je direct inschrijven en met  iDeal betalen voor de bierbrouwcursus. Als de betaling succes vol is verlopen is de aanmelding gegarandeerd. De complete cursus kost €90,- voor dus 4 avonden, een brouwdag, bottelavond en genoemd cursus materiaal, +/-18 flessen eigen gebrouwen bier en een schat aan kennis (onbetaalbaar).

Wil je meerdere personen aanmelden dan voor ieder persoon apart inschrijven. 

 


Cursus van 24 oktober 2024

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, stuur dan een e-mail.


9


Kostenoverzicht
Brouwcursus( 1 x € 90,- )€ 90,-
Totaal€ 90,-

We gebruiken de gegevens die je hebt ingevuld alleen om te reageren op je vraag of opmerking. Lees voor je op "Verstuur" klikt onze Privacyverklaring en vink het vakje aan als je ermee instemt.