Brouwcursus

LET OP: De cursussen voor 2018 zijn volgeboekt.

Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen.

Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. 

Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. 

Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Na het bottelen sluiten we de cursus af met het uitreiken van het certificaat

Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. De workshop wordt twee maal per jaar gegeven en vindt plaats in Nieuw Vennep.

Kosten: 80 euro (*). 

De data voor de cursus voor komend voorjaar 2018 zijn:

  • Woensdag 18 en 25 april en 9 mei 2018
  • De brouwdag is op zaterdag 12 mei 2018
  • De bottelavond mogelijk 13 juni maar wordt tijdens de cursus afgestemd.

De data voor de cursus voor het najaar 2018 zijn:

  • Donderdag 27 september, 4 en 11 oktober
  • De brouwdag is op zaterdag 13 oktober
  • De bottelavond 8 of 15 november maar wordt tijdens de cursus afgestemd.

De cursus voor 2018 is vol dus je kunt je helaas niet meer aanmelden.
Een aantal weken voor aanvang van de cursus ontvangen diegenen die zich reeds hebben aangemeld een verzoek tot betaling. Zodra je betaling ontvangen is, is je aanmelding pas definitief! 

De cursus wordt gegeven in Nieuw Vennep en de gezamenlijke brouwdag vind plaats in Lisserbroek

Cursus leiders:
Titus Rinia.
Theo van Eijden

Heb je vragen, mail dan naar de brouwcursus commissie  !

(*) Als je al lid bent, betaal je slechts € 70,- .

Nieuw: Voorinschrijvingen voor de brouwcursus voorjaar 2019

Hoe werkt het? Je kunt je met het formulier hieronder vooraanmelden voor de cursus komend voorjaar 2019. Bij voldoende aanmeldingen ontvangt iedereen een bericht per email. Wij openen dan de inschrijving. Na je inschrijving volgt er automatische betalingsverzoek. De inschrijving sluit automatisch zodra het maximaal aantal aanmeldingen (12) zijn bereikt. Na sluiten van de inschrijving komen automatisch alle vooraanmeldingen te vervallen. Houd dus je mailbox in de gaten.

 


 

Vooraanmeldformulier