Brouwcursus in 2019. Cursus voorjaar 2019 is VOL 

Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen.

Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. 

Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. 

Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Na het bottelen sluiten we de cursus af met het uitreiken van het certificaat

Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. De workshop wordt twee maal per jaar gegeven en vindt plaats in Nieuw Vennep.

Kosten: 80 euro per persoon. 

De data voor de cursus voor komend voorjaar 2019 zijn:

  • Donderdag 7, 14 en 21 maart.
  • De brouwdag is op zaterdag 23 maart.
  • De bottelavond is 25 april.

De data voor de cursus voor het najaar 2019 zijn:

  • Donderdag 31 oktober, donderdag 7 november en woensdag 13 november
  • De brouwdag is op zaterdag 16 november
  • De bottelavond is donderdag 21 december.

De cursus wordt gegeven in Nieuw Vennep en aanvang is 19.30h en duurt tot ca 22.30 h.  De gezamenlijke brouwdag vind plaats in Lisserbroek, aanvang 9.00h en duurt tot ca 15.30h. 

 

Cursus leiders:

Titus Rinia.
Theo van Eijden

Heb je vragen, mail dan naar de brouwcursus commissie  !

 

Voorinschrijvingen brouwcursus najaar 2019.

Hoe werkt het? Je kunt je met het formulier hieronder vooraanmelden (mits zichtbaar) voor de cursus komend najaar 2019. We sluiten het formulier bij ca 25 vooraanmeldingen. Iedereen die zich heeft vooraangemeld ontvangt enkele weken voor aanvang van de cursus een bericht per email. In deze email bevind zich een link die je verwijst naar een webpagina voor automatische betaling. Na invullen van het formulier volgt er een automatische betalingsverzoek. Na je betaling ben je zeker van je deelname aan de cursus. Daarna nemen we contact met je op waarin we je informeren over waar de cursus exact plaats vind.

De inschrijving sluit automatisch zodra het maximaal aantal betalingen  (12) zijn bereikt. Na sluiten van de inschrijving komen automatisch alle vooraanmeldingen te vervallen. Houd dus je mailbox in de gaten. Ben je te laat met je aanmelding en wil je alsnog  in aanmerking komen voor de volgende cursus, meld je dan weer opnieuw aan middels het vooraanmeldformulier! 

Vergeet niet de data in je agenda te zetten!

 

voorinschrijving-cursus

Op de voorinschrijving-cursus van 1 september 2019 kan (nog) niet worden ingeschreven.

Je kunt de commissie mailen voor meer informatie.