't Wort Wat brouwcursus najaar 2020.

i.v.m. Corona is de cursus van het voorjaar uitgesteld naar het najaar. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt bericht. 


Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen.
Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. 
Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. 
Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Na het bottelen sluiten we de cursus af met het uitreiken van het certificaat
Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. De workshop wordt twee maal per jaar gegeven en vindt plaats in Nieuw Vennep.
Kosten: 80 euro per persoon. 
De data voor de cursus voor het najaar 2020 zijn:

  • Donderdag 5, 12 en 19 november
  • De brouwdag is op zaterdag 21 november
  • De bottelavond is een donderdag 14 januari.

De cursus wordt gegeven in Nieuw Vennep en aanvang is 19.30h en duurt tot ca 22.30 h.  De gezamenlijke brouwdag vind plaats in Lisserbroek, aanvang 9.00h en duurt tot ca 15.30h. 
 
Cursus leiders:
Titus Rinia.
Theo van Eijden
Heb je vragen, mail dan naar de brouwcursus commissie  !
Hieronder kan je direct inschrijven en met  iDeal betalen voor de bierbrouwcursus. Als de betaling succes vol is verlopen is de aanmelding gegarandeerd. De complete cursus kost €80,- voor dus 4 avonden, een brouwdag, genoemd cursus materiaal en +/-18 flessen eigen gebrouwen bier. 

Inmiddels zijn er 12 inschrijvingen en is hiermee de cursus vol. Na de zomervakantie kun je je weer aanmelden voor de cursus in het najaar 2020.