Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 19 mei 2023 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | C |
stijl: | White IPA |
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.
Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 18°C en 23°C |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1059 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 48.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 1800 gr | 5 EBC | ||
Havermout HO | 700 gr | |||
Maischwater | 10.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Simcoe | 7 gr | 60 min. | 12.6 α | Bloemen |
Mosaic | 3 gr | 60 min. | 12 α | Bloemen |
Simcoe | 7 gr | 10 min. | 12.6 α | Bloemen |
Mosaic | 7 gr | 10 min. | 12 α | Bloemen |
Galaxy | 7 gr | 10 min. | 16.7 α | Pallets |
Simcoe | 14 gr | koudhop min. | 12.6 α | Bloemen |
Mosaic | 12 gr | koudhop min. | 12 α | Bloemen |
Galaxy | 16 gr | koudhop min. | 16.7 α | Pallets |
Lallemand Verdant IPA | 11 gr | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
65 °C | 62 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |