Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
SheShon
| datum: | 14 januari 2018 |
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | A |
| stijl: | Saison |
Beschrijving
|
De temperatuur van de hoofdvergisting mag best oplopen tot 35 Celsius. Na 1 a 2 weken koud lageren tot het sg is gedaald tot onder de 1010. De saison gist is langzaam dus dit kan best langer dan normaal duren. Na het bottelen minimaal 2 weken warmte kamer, maar tot 8 weken is beter voor de uit eindelijke smaak. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.5 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1006 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 17.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1900 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwemout (4 EBC) | 200 gr | 4 EBC | ||
| Vienna mout (8 EBC) | 299 gr | 8 EBC | ||
| Styrian Goldings hopbloemen | 30 gr | 60 min. | 2 α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr | 15 min. | 2 α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr | 5 min. | 2 α | Bloemen |
| Maischwater | 9.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 7.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 3724 Belgian Saison | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 78 °C |
| stort min. | 5 min. | 60 min. | 5 min. |
Problemen bij brouwen
Als je liever met droge gist brouwt dan is de Lallemand Danstar Belle Saison een mooi alternatiefSmaakimpressie
Een lekker fris bier met een droge afdronk die je gauw nog een glas doet inschenken.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=289