Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

SheShon

datum:14 januari 2018
van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Saison

Beschrijving

De temperatuur van de hoofdvergisting mag best oplopen tot 35 Celsius.
Na 1 a 2 weken koud lageren tot het sg is gedaald tot onder de 1010. De saison gist is langzaam dus dit kan best langer dan normaal duren.
Na het bottelen minimaal 2 weken warmte kamer, maar tot 8 weken is beter voor de uit eindelijke smaak.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.5 %
begin-SG:1051
eind-SG:1006
EBC (kleur):7.0
EBU (bitterheid):17.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1900 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 200 gr   4 EBC  
Vienna mout (8 EBC)299 gr   8 EBC  
Styrian Goldings hopbloemen30 gr 60 min. 2 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen10 gr 15 min. 2 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen10 gr 5 min. 2 α Bloemen  
Maischwater9.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.4 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 3724 Belgian Saison1     Leverancier: Wyeast
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C78 °C
stort min.5 min.60 min.5 min.

Problemen bij brouwen

Als je liever met droge gist brouwt dan is de Lallemand Danstar Belle Saison een mooi alternatief

Smaakimpressie

Een lekker fris bier met een droge afdronk die je gauw nog een glas doet inschenken.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=289