Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.5 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1006 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 17.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1900 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 200 gr |
|
4 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 299 gr |
|
8 EBC
|
|
| Styrian Goldings hopbloemen | 30 gr |
60 min. |
2 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr |
15 min. |
2 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr |
5 min. |
2 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3724 Belgian Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 78 °C |
| stort min. | 5 min. | 60 min. | 5 min. |