Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Stout
| van: | Jean de Gooyer |
| klasse: | B |
| stijl: | Stout |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.7 % |
| begin-SG: | 1059 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 52.0 |
| EBU (bitterheid): | 18.8 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1730 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (15 EBC) | 270 g. | 15 EBC | ||
| Cara Munichmout (120 EBC) | 130 g. | 120 EBC | ||
| Chocolademout (900 EBC) | 100 g. | 900 EBC | ||
| Carafa Special II (1200 EBC) | 33 g. | 1200 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Fuggles | 19 g. | 90 min. | 4.5 α | Bloemen |
| Lallemand Windsor | 1 zakje | Leverancier: Lallemand | ||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 53 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 20 min. | 60 min. | 15 min. | 1 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=93