Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.7 % |
| begin-SG: | 1059 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 52.0 |
| EBU (bitterheid): | 18.8 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1730 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (15 EBC) | 270 g. |
|
15 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 130 g. |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (900 EBC) | 100 g. |
|
900 EBC
|
|
| Carafa Special II (1200 EBC) | 33 g. |
|
1200 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Fuggles | 19 g. |
90 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Lallemand Windsor | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 53 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 20 min. | 60 min. | 15 min. | 1 min. |