Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Porter
| van: | Erik Bouman |
| klasse: | B |
| stijl: | Porter |
Beschrijving
|
Zoals je waarschijnlijk wel gelezen heeft zijn Erik Bouman en Bas van de Voort in Bergen op Zoom Nederlands Kampioen amateurbierbrouwen geworden. Hieronder volgt het recept van de winnende porter: Werkwijze:
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 4.5 % |
| begin-SG: | 1054 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Kristalmout (120 EBC) | 317 g. | 120 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 70 g. | 800 EBC | ||
| Goldings | 31 g. | 90 min. | 5 α | Bloemen |
| Goldings | 8 g. | 15 min. | 5 α | Bloemen |
| Safbrew T-58 | Leverancier: Fermentis | |||
| Maischwater | 6 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 53 °C | 68 °C | 74 °C | 78 °C |
| 15 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Gist rechtstreeks uit de gistingstanks van het "Amsterdamse Brouwhuis Maximiliaan". Hier een dag van te voren 1 liter giststarter van gemaakt.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=77