Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 4.5 % |
| begin-SG: | 1054 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Kristalmout (120 EBC) | 317 g. |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 70 g. |
|
800 EBC
|
|
| Goldings | 31 g. |
90 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Goldings | 8 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Safbrew T-58 | |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 53 °C | 68 °C | 74 °C | 78 °C |
| 15 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |