Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
E-Stout
| datum: | 10 augustus 2024 |
| van: | Michael Woolthuis |
| klasse: | D |
| stijl: | Stout |
Beschrijving
|
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 100.0 |
| EBU (bitterheid): | 37.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 1200 gr | 7 EBC | ||
| Vienna mout (8 EBC) | 900 gr | 8 EBC | ||
| Carafa Special III (1400 EBC) | 100 gr | 1400 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Maischwater | 9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 8 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Colombus hopbloemen | 10 gr | 60 min. | 16.2 α | Bloemen |
| Chinook | 10 gr | 5 min. | 8.1 α | Bloemen |
| Lallemand Nothingham | 11 gr | Leverancier: Lallemand | ||
| Bottelsuiker | 5 gr/liter |
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=396