Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 100.0 |
| EBU (bitterheid): | 37.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1200 gr |
|
7 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 900 gr |
|
8 EBC
|
|
| Carafa Special III (1400 EBC) | 100 gr |
|
1400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Maischwater | 9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Colombus hopbloemen | 10 gr |
60 min. |
16.2 α
|
Bloemen |
| Chinook | 10 gr |
5 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
| Lallemand Nothingham | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |