Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 3 januari 2024 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | C |
stijl: | India Pale Ale |
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 18°C en 23°C De koudhop toevoegen tijdens de lagering. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.8 % |
begin-SG: | 1061 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 58.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 1600 gr | 5 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 600 gr | 4 EBC | ||
Cara Pilsmout (3 EBC) | 120 gr | 3 EBC | ||
Tarwevlokken | 280 gr | |||
Maischwater | 10.7 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Chinook | 14 gr | 60 min. | 8.3 α | Bloemen |
Galaxy hopbloemen | 12 gr | 15 min. | 16.7 α | Bloemen |
Mosaic | 12 gr | 15 min. | 12.0 α | Bloemen |
Koriander | 10 gr | 5 min. | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 4 gr | 5 min. | ||
Galaxy hopbloemen | 20 gr | 1 min. | 16.7 α | Bloemen |
Mosaic | 20 gr | 1 min. | 12 α | Bloemen |
Mosaic | 20 gr | koudhop min. | 12 α | Bloemen |
Safale US-05 | 11 gr | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
70 °C | 68 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |