Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

aairiesredeel

datum:11 oktober 2022
van:M Woolthuis
klasse:A
stijl:Irish Red Ale

Beschrijving

De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.
 
Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 18°C en 22°C
Lagering: 2 tot 6 weken tussen de  5°C en 18°C

Alternatieve gist is de Safale S-04

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1054
eind-SG:1012
EBC (kleur):31.0
EBU (bitterheid):41.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale mout (5 EBC)1500 gr   5 EBC  
Cara-Belge 30-40 ebc300 gr   30 EBC  
Cara Pilsmout (3 EBC)300 gr   3 EBC  
Melanoïdemout (70 EBC)400 gr   70 EBC  
Maischwater10.5 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater7 liter     Leverancier: Kraan
Hallertau Hersbrücker15 gr 60 min. 3.2 α Bloemen  
Cascade10 gr 30 min. 8.5 α Bloemen  
Cascade10 gr 15 min. 8.5 α Bloemen  
Lallemand London ESB 1     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker5gr/ltr      

Maischschema

70 °C66 °C78 °C
0 min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=381