Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1054 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 31.0 |
| EBU (bitterheid): | 41.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 1500 gr |
|
5 EBC
|
|
| Cara-Belge 30-40 ebc | 300 gr |
|
30 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 300 gr |
|
3 EBC
|
|
| Melanoïdemout (70 EBC) | 400 gr |
|
70 EBC
|
|
| Maischwater | 10.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Hallertau Hersbrücker | 15 gr |
60 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
| Cascade | 10 gr |
30 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
| Cascade | 10 gr |
15 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
| Lallemand London ESB | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 70 °C | 66 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 5 min. |