Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Stone & Wood - Pacific Ale - Clone
| datum: | 17 september 2022 |
| van: | Guus van der Veek |
| klasse: | A |
| stijl: | Australian Style Pale Ale |
Beschrijving
|
Hopstand Vergistingsprofiel: Ale |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 21 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.4 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1009 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 26.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Swaen - SWAEN©ALE | 3500 g | 8 EBC | Leverancier: de Swaen | |
| Havervlokken | 440 g | |||
| Tarwemout (4 EBC) | 440 g | 4 EBC | ||
| Rijsthulzen | 50 g | |||
| Galaxy | 16 g | 15 min. | 14 α | Pallets |
| Iers Mos (Irish Moss) | 5 g | 10 min. | ||
| Gistvoeding (Yeast Nutrition) | 2 g | 10 min. | Leverancier: Wyeast | |
| Safale US-05 | 1 pk | Leverancier: Fermentis | ||
| Gedemineraliseerd water | 21 l | |||
| Gedemineraliseerd water | 9 l |
Maischschema
| 50 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
| 15 min. | 40 min. | 20 min. | 10 min. |