Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Stone & Wood - Pacific Ale - Clone

datum:17 september 2022
van:Guus van der Veek
klasse:A
stijl:Australian Style Pale Ale

Beschrijving

Hopstand
30 min hopstand @ 80 °C
30 min 80 °C - 28.6 g - Galaxy - 14% (9 IBU)
Koudhoppen
3 dagen - 43 g - Galaxy - 14%
 
Diversen
Maischen - 6.348 g - Calcium Chloride (CaCl2)
Maischen - 0.955 g - Canning Salt of Koosjer zout) (NaCl)
Maischen - 0.859 g - Magnesium Sulfaat (MgSO4)
Maischen - 2.902 g - Calcium Sulfaat (CaSO4)
Maischen - 3.818 ml - Melkzuur 80%
Spoelen - 2.625 g - Calcium Chloride (CaCl2) 33%
Spoelen - 1.203 g - Calcium Sulfaat (CaSO4)
Spoelen - 0.191 ml - Melkzuur 80%

Vergistingsprofiel: Ale
19°C - 7 dagen – Hoofdvergisting
19 °C - 3 dagen - Koudhop
20°C - 12 dagen - Hoofdvergisting
4 °C - 3 dagen - Cold crash
 
Waterprofiel:
Reverse Osmosis Water (Mild Ale Profile)
Ca 74 Mg 3 Na 21 Cl 93 SO 95
SO/CI verhouding: 1
pH maisch: 5.32
pH spoelwater: 5.3
 
P.S. Calcium chloride is een vloeistof maar ze geven grammen op in Brewfather, reken voor 1,3 gram 1 mL vloeistof.

Recept gegevens

batchgrootte:21 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.4 %
begin-SG:1050
eind-SG:1009
EBC (kleur):10.0
EBU (bitterheid):26.0
Brouwhuisefficiëntie:78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Swaen - SWAEN©ALE 3500 g   8 EBC Leverancier: de Swaen
Havervlokken440 g      
Tarwemout (4 EBC) 440 g   4 EBC  
Rijsthulzen50 g      
Galaxy16 g 15 min. 14 α Pallets  
Iers Mos (Irish Moss)5 g 10 min.    
Gistvoeding (Yeast Nutrition)2 g 10 min.   Leverancier: Wyeast
Safale US-051 pk     Leverancier: Fermentis
Gedemineraliseerd water21 l      
Gedemineraliseerd water9 l      

Maischschema

50 °C64 °C72 °C78 °C
15 min.40 min.20 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=379