Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Coroma Cornbeer
| datum: | 17 september 2022 |
| van: | Guus van der Veek |
| klasse: | A |
| stijl: | International Pale Lager |
Beschrijving
|
Toevoegingen: Vergistingsprofiel Ale: |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1053 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 6.0 |
| EBU (bitterheid): | 19.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 67 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Swaen Pilsner - Pilsmout | 3450 g | 3 EBC | Leverancier: The Swaen | |
| Maisvlokken | 1000 g | |||
| CaraPils | 490 g | 25 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Rijsthulzen | 250 g | |||
| Rijstevlokken | 75 g | |||
| Galena hopbloemen | 8 g | 60 min. | 14.2 α | Bloemen |
| Galena hopbloemen | 11 g | 10 min. | 14.2 α | Bloemen |
| Gistvoeding (Yeast Nutrition) | 2 g | 10 min. | Leverancier: Wyeast | |
| Iers Mos (Irish Moss) | 5 g | 10 min. | ||
| Safale K-97 | 2 pk | Leverancier: Fermentis | ||
| Gedemineraliseerd water | 24 l | |||
| Gedemineraliseerd water | 7 l |
Maischschema
| 52 °C | 67 °C | 75 °C |
| 10 min. | 60 min. | 10 min. |