Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1053 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 6.0 |
| EBU (bitterheid): | 19.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 67 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Swaen Pilsner - Pilsmout | 3450 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
| Maisvlokken | 1000 g |
|
|
|
| CaraPils | 490 g |
|
25 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Rijsthulzen | 250 g |
|
|
|
| Rijstevlokken | 75 g |
|
|
|
| Galena hopbloemen | 8 g |
60 min. |
14.2 α
|
Bloemen |
| Galena hopbloemen | 11 g |
10 min. |
14.2 α
|
Bloemen |
| Gistvoeding (Yeast Nutrition) | 2 g |
10 min. |
|
Leverancier: Wyeast |
| Iers Mos (Irish Moss) | 5 g |
10 min. |
|
|
| Safale K-97 | 2 pk |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Gedemineraliseerd water | 24 l |
|
|
|
| Gedemineraliseerd water | 7 l |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 67 °C | 75 °C |
| 10 min. | 60 min. | 10 min. |