Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Vlierbloesem Saison
| datum: | 9 februari 2022 |
| van: | Dutch Mountain Brewery |
| klasse: | A |
| stijl: | Saison |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.99 % |
| Nederlandse categorie: | II |
| Energie: | 5.7 kCal / 100ml |
| begin-SG: | 1043 |
| eind-SG: | 1005 |
| EBC (kleur): | 4.2 |
| EBU (bitterheid): | 30.9 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pale Ale | 1.6 kg | 3.3 EBC | Leverancier: Dingemans (Belgium) | |
| Wheat Malt, Pale | 0.35 kg | 2 EBC | Leverancier: Weyermann (Germany) | |
| Styrian Goldings | 17 g | 60 min. min. | 5.4 α | |
| Saphir | 14 g | 15 min. min. | 3.5 α | |
| Elderflower (umbels) | 24 g | Primary min. | ||
| Belle Saison | 1 pakje | Leverancier: Lallemand (LalBrew) |
Maischschema
| 63 °C | 50 °C | 72 °C | 78 °C |
| 60 min. | 10 min. | 15 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=372