Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.99 % |
| Nederlandse categorie: | II |
| Energie: | 5.7 kCal / 100ml |
| begin-SG: | 1043 |
| eind-SG: | 1005 |
| EBC (kleur): | 4.2 |
| EBU (bitterheid): | 30.9 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale Ale | 1.6 kg |
|
3.3 EBC
|
Leverancier: Dingemans (Belgium) |
| Wheat Malt, Pale | 0.35 kg |
|
2 EBC
|
Leverancier: Weyermann (Germany) |
| Styrian Goldings | 17 g |
60 min. min. |
5.4 α
|
|
| Saphir | 14 g |
15 min. min. |
3.5 α
|
|
| Elderflower (umbels) | 24 g |
Primary min. |
|
|
| Belle Saison | 1 pakje |
|
|
Leverancier: Lallemand (LalBrew) |
Maischschema
| 63 °C | 50 °C | 72 °C | 78 °C |
| 60 min. | 10 min. | 15 min. | 5 min. |