Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
New Zealand Pils
| datum: | 11 september 2021 |
| klasse: | A |
| stijl: | New Zealand Pilsener |
Beschrijving
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 35.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsener (Duits) | 5400 g | |||
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 450 g | 3 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 226 g | 4 EBC | ||
| Pacific Jade | 14 g | 60 min. | 13% α | Pallets |
| Motueka | 28 g | 20 min. | 7% α | Pallets |
| Pacific Jade | 14 g | 5 min. | 13% α | Pallets |
| Nelson Sauvin | 28 g | (whirlpool bij 75 °C) 20 min. | 12% α | Pallets |
| White Labs WLP830 German Lager | 1 | |||
| Calsiumchloride | 2 g | |||
| Magnesiumsulfaat | 1.5 g | |||
| Gips (calciumsulfaat) | 1.2 g | |||
| Maischwater | 18 l | Leverancier: Kraan |
Maischschema
| 67 °C | 78 °C |
| 60 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=366