Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

New Zealand Pils

datum:11 september 2021
klasse:A
stijl:New Zealand Pilsener

Beschrijving

  • Begin met 18 liter maischwater
  • Maisch gedurende 60 minuten
  • Na het maischen spoelen tot een SG van 1043 voor koken.
  • Na het koken eventueel de SG aanvullen tot 1048 als begin SG.
  • Vergisten gedurende minsten 1 week op 14 graden.
  • Daarna verhogen naar 20 °C voor diacetyl rust voor 2 dagen.
  • Vervolgens de temperatuur verlagen naar 5 graden en lageren voor 3 weken.
  • Gebruik voor het bottelen 7,5 gram suiker per liter.

Recept gegevens

batchgrootte:20 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1050
eind-SG:1011
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):35.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsener (Duits)5400 g      
Cara Pilsmout (3 EBC)450 g   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 226 g   4 EBC  
Pacific Jade14 g 60 min. 13% α Pallets  
Motueka28 g 20 min. 7% α Pallets  
Pacific Jade14 g 5 min. 13% α Pallets  
Nelson Sauvin28 g (whirlpool bij 75 °C) 20 min. 12% α Pallets  
White Labs WLP830 German Lager1      
Calsiumchloride2 g      
Magnesiumsulfaat1.5 g      
Gips (calciumsulfaat)1.2 g      
Maischwater18 l     Leverancier: Kraan

Maischschema

67 °C78 °C
60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=366