Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Mama's Export Stout
| datum: | 11 september 2021 |
| van: | Patricia Talbot |
| klasse: | D |
| stijl: | Export Stout |
Beschrijving
|
Verloop van de vergisting |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 8.1 % |
| begin-SG: | 1080 |
| eind-SG: | 1022 |
| EBC (kleur): | 126.0 |
| EBU (bitterheid): | 60.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 65 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Maris Otter Pale Ale Malt | 6700 g | 6 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett and Sons | |
| Caramout (120 EBC) | 423 g | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Brown Malt | 380 g | 200 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett | |
| Chocolate Malt | 380 g | 900 EBC | Leverancier: The Swaen | |
| Black Malt | 296 g | 1300 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett | |
| Gerst, geroosterd | 296 g | 1200 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett | |
| Cascade | 56 g | First wort min. | 6.7% α | Bloemen |
| Brewers Gold | 13 g | 30 min. | 3.9% α | Bloemen |
| Brewers Gold | 13 g | 5 min. | 3.9% α | Bloemen |
| M44 - US West Coast | 40 g | Leverancier: Mangrove Jack's | ||
| Bottelsuiker | 5 g/l |
Maischschema
| 68 °C | 80 °C |
| 90 min. | 3 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=365