Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Saison met Salie en Citroenmelisse
| datum: | 18 mei 2021 |
| van: | Donovan Larmonie |
| klasse: | C |
| stijl: | Saison |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1054 |
| eind-SG: | 1007 |
| EBC (kleur): | 13.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2200 g | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Special B | 50 g | 400 EBC | ||
| Rietsuiker (licht) | 15 g | |||
| Citra | 10 g | 60 min. | 15 α | Bloemen |
| zwarte peper (korrels) | 12 g | 45 min. | ||
| citroen melisse | 8 g | 5 min. | ||
| Salie (gedroogd) | 8 g | |||
| Maischwater | 9 l | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 8 l | Leverancier: Kraan | ||
| Lallemand Belle Saison | 1 | Leverancier: Lallemand |
Maischschema
| 64 °C | 78 °C |
| 90 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De zwarte peper korrels kan je kneuzen voor wat meer smaak maar dat hoeft niet. De gedroogde salie na de vergisting aan het bier toevoegen. Proef het bier na een dag of twee en bottle als de gewenste smaak is bereikt.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=357