Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1054 |
| eind-SG: | 1007 |
| EBC (kleur): | 13.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2200 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Special B | 50 g |
|
400 EBC
|
|
| Rietsuiker (licht) | 15 g |
|
|
|
| Citra | 10 g |
60 min. |
15 α
|
Bloemen |
| zwarte peper (korrels) | 12 g |
45 min. |
|
|
| citroen melisse | 8 g |
5 min. |
|
|
| Salie (gedroogd) | 8 g |
|
|
|
| Maischwater | 9 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Lallemand Belle Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |