Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
'thoesttochwelopzoongauweveerinjereetimperialrussi
| datum: | 2 april 2020 |
| van: | Michael Woolthuis |
| klasse: | D |
| stijl: | Russian Imperial Stout |
Beschrijving
|
Hoe de naam van dit bier is ontstaan kan je hier lezen: https://www.twortwat.nl/p-site/nieuws.detail?item_id=1578477552&type=4&back=1&page=/artikelen De naam is eigenlijk dus: 'thoesttochwelopzoongauweveerinjereetimperilalrussianstout. Maar dat paste dus niet in het naamveld tijdens het invoeren van dit recept. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 9.0 % |
| begin-SG: | 1081 |
| eind-SG: | 1017 |
| EBC (kleur): | 178.0 |
| EBU (bitterheid): | 74.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 2400 gr | 7 EBC | ||
| Kristalmout (120 EBC) | 400 gr | 120 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 200 gr | 800 EBC | ||
| Havervlokken | 400 gr | |||
| Carafa Special III (1400 EBC) | 50 gr | 1400 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Kandijsuiker, donker | 200 gr | |||
| Chinook | 12 gr | 90 min. | 13.9 α | Bloemen |
| Galena hopbloemen | 12 gr | 90 min. | 15.6 α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 6 gr | 5 min. | 3.8 α | Bloemen |
| Galena hopbloemen | 6 gr | 5 min. | 15.6 α | Bloemen |
| Maischwater | 14.1 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 3.9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Safale BE-134 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
| Bottelsuiker | 5-8 gr/ltr |
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit bier leent zich uitstekend voor het toevoegen van houtsnippers, vanille, kaneel of cacao.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=341