Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 9.0 % |
| begin-SG: | 1081 |
| eind-SG: | 1017 |
| EBC (kleur): | 178.0 |
| EBU (bitterheid): | 74.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2400 gr |
|
7 EBC
|
|
| Kristalmout (120 EBC) | 400 gr |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 200 gr |
|
800 EBC
|
|
| Havervlokken | 400 gr |
|
|
|
| Carafa Special III (1400 EBC) | 50 gr |
|
1400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Kandijsuiker, donker | 200 gr |
|
|
|
| Chinook | 12 gr |
90 min. |
13.9 α
|
Bloemen |
| Galena hopbloemen | 12 gr |
90 min. |
15.6 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 6 gr |
5 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Galena hopbloemen | 6 gr |
5 min. |
15.6 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 14.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 3.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Safale BE-134 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5-8 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |