Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Zomer IPA

datum:7 februari 2019
van:Michael Woolthuis
klasse:C
stijl:India Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.5 %
begin-SG:1058
eind-SG:1012
EBC (kleur):11.0
EBU (bitterheid):64.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1600 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Vienna mout (8 EBC)800 gr   8 EBC  
Carahell (14 EBC)200 gr   14 EBC  
Hallertau Tradition DE 32 60 min. 5.8 α Bloemen  
Centennial20 gr 15 min. 10.9 α Bloemen  
Nelson Sauvin12 gr 5 min. 13.4 α Bloemen  
Centennial12 gr koudhop min. 10.9 α Bloemen  
Maischwater10.7 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.6 ltr     Leverancier: Kraan
Lallemand Nothingham 1     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker4 gr/ltr      

Maischschema

57 °C54 °C63 °C70 °C78 °C
stort min.15 min.30 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Een eind SG van 1010 tot 1016 is zeer goed haalbaar. Een sg van 1010 geeft de mooiste crispy afdronk. De koudhop toevoegen na de hoofdvergisting, en pas verwijderen vlak voor het bottelen.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=320