Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.5 % |
begin-SG: | 1058 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 11.0 |
EBU (bitterheid): | 64.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1600 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Vienna mout (8 EBC) | 800 gr |
|
8 EBC
|
|
Carahell (14 EBC) | 200 gr |
|
14 EBC
|
|
Hallertau Tradition DE | 32 |
60 min. |
5.8 α
|
Bloemen |
Centennial | 20 gr |
15 min. |
10.9 α
|
Bloemen |
Nelson Sauvin | 12 gr |
5 min. |
13.4 α
|
Bloemen |
Centennial | 12 gr |
koudhop min. |
10.9 α
|
Bloemen |
Maischwater | 10.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Lallemand Nothingham | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
57 °C | 54 °C | 63 °C | 70 °C | 78 °C |
stort min. | 15 min. | 30 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Een eind SG van 1010 tot 1016 is zeer goed haalbaar. Een sg van 1010 geeft de mooiste crispy afdronk.
De koudhop toevoegen na de hoofdvergisting, en pas verwijderen vlak voor het bottelen.