Dit is de session variant van de 't Wort Wat APA. Ideaal als je zin heb in bier maar niet het nadelige effect van alcohol. Dit is een APA waarbij de veel hop pas de laatste 20 minuten van het kookproces worden toegevoegd. Dit resulteert in een mooi soepele bitterheid en een enorm hop aroma.
Maisch de mout in één stap in bij 71 graden gedurende 90 minuten. Let op deze hogere temperatuur is om voldoende body in dit bier te krijgen. Uitmaischen bij 76 graden. spoel de suikers uit met spoelwater van pH 5,3 en spoel door totdat er ongeveer 11,5 liter in je kookketel zit. Dit is om de verliezen tijdens koken en vergisten te compenseren. Voeg de kookhop toe als First Wort Hop, dus tijdens het spoelen. Kook gedurende 60 minuten, de hop aan het einde van de kook toevoegen als de wort is afgekoeld naar 80 graden en dan deze 15 minuten laten trekken. Filter de wort en koel deze verder af naar 19 graden en start de vergisting. Als de hoofdvergisting is voltooid de dry-hop toevoegen, deze nog 7 dagen laten staan daarna overhevelen naar een mandfles voor de lagering. De temperatuur bij lagering zo laag mogelijk houden, 5 graden. Bottel het bier met 7 gramsuiker per liter.
|