't Wort Wat Session Pale Ale

datum:5 november 2018
van:Theo van Eijden
klasse:A
stijl:American Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:4.3 %
begin-SG:1045
eind-SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):33.0
Brouwhuisefficiëntie78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 935 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Vienna mout (8 EBC)200 gr   8 EBC  
Caramelmout (80 EBC)70 gr   80 EBC  
Cara Pilsmout (3 EBC)150 gr   3 EBC  
Centennial2.6 gr 60 min. 10.9 α Bloemen  
Amarillo2.6 gr 60 min. 8.7 α Bloemen  
Centennial10.4 gr 10 min. 10.9 α Bloemen  
Amarillo10.4 gr 10 min. 8.7 α Bloemen  
Centennial10.4 gr   10.9 α Bloemen  
Amarillo10.4 gr   8.7 α Bloemen  
Citra 10.4 gr dry hop min. 11.1 α Bloemen  
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Maischwater3.7 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker7 gr/liter      

Maischschema

71 °C76 °C
90 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=300