Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Session IPA
| datum: | 18 oktober 2017 |
| van: | Theo van Eijden |
| klasse: | C |
| stijl: | India Pale Ale |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.1 % |
| begin-SG: | 1043 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 12.0 |
| EBU (bitterheid): | 41.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
| Watertype | Kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 744 gr. | 7 EBC | ||
| Palemout (3-5 EBC) | 324 gr. | 5 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
| Munichmout (12 EBC) | 180 gr. | 12 EBC | ||
| Aromamout (50 EBC) | 120 gr. | 50 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Caramout (30 EBC) | 84 gr. | 30 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
| Cara-amber | 84 gr. | 60 EBC | ||
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 84 gr. | 3 EBC | ||
| Nugget Perle | 10.8 gr | FWH min. | 9.2 α | Bloemen |
| Citra | 9.6 gr | 10 min. | 12.7 α | Bloemen |
| Mosaic | 7.2 gr | 10 min. | 11.8 α | Bloemen |
| Citra | 10.8 gr | 3 min. | 12.7 α | Bloemen |
| Mosaic | 7.2 gr | 3 min. | 11.8 α | Bloemen |
| Citra | 25 gr | dry hop 7 dgn min. | 12.7 α | Bloemen |
| Mosaic | 9.3 gr | dry hop 7 dgn min. | 11.8 α | Bloemen |
| Safale US-05 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 68 °C | 78 °C |
| 60 min. | 10 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=281