Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
NetNietWit
| datum: | 14 november 2016 |
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | A |
| stijl: | Witbier |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.2 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 14.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 1100 gr | 7 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 500 gr | 4 EBC | ||
| Tarwevlokken | 750 gr | |||
| Hallertau Hersbrücker | 18 gr | 60 min. | 3.5 α | Bloemen |
| Koriander | 7 gr | 10 min. | ||
| Sinaasappelschil, gedroogde | 7 gr | 10 min. | ||
| Maischwater | 8.2 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 8.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 3944 Belgium White | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
| Bottelsuiker | 6 gr/liter |
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 68 °C | 78 °C |
| stort min. | 15 min. | 25 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safale K-97 een goede vervanger.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=270