Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.2 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 14.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1100 gr |
|
7 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 500 gr |
|
4 EBC
|
|
| Tarwevlokken | 750 gr |
|
|
|
| Hallertau Hersbrücker | 18 gr |
60 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
| Koriander | 7 gr |
10 min. |
|
|
| Sinaasappelschil, gedroogde | 7 gr |
10 min. |
|
|
| Maischwater | 8.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3944 Belgium White | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Bottelsuiker | 6 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 68 °C | 78 °C |
| stort min. | 15 min. | 25 min. | 20 min. | 5 min. |