Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Theoostripel
| van: | Theo |
| klasse: | C |
| stijl: | Tripel |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 9.4 % |
| begin-SG: | 1079 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 34.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2850 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Melanoïdemout (70 EBC) | 65 gr | 70 EBC | ||
| Suiker | 510 gr | |||
| Tettnanger | 37 gr | 60 min. | 4.2 α | Bloemen |
| Saaz | 10 gr | 10 min. | 3.1 α | Bloemen |
| Maischwater | 12 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 5.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| White Labs WLP530 Abbey Ale | 1 | Leverancier: White Labs | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 40 min. | 10 min. | 2 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=262