Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 9.4 % |
| begin-SG: | 1079 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 34.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2850 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Melanoïdemout (70 EBC) | 65 gr |
|
70 EBC
|
|
| Suiker | 510 gr |
|
|
|
| Tettnanger | 37 gr |
60 min. |
4.2 α
|
Bloemen |
| Saaz | 10 gr |
10 min. |
3.1 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 12 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| White Labs WLP530 Abbey Ale | 1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 40 min. | 10 min. | 2 min. |