Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Tarwebock
| van: | Theo van de Voorde |
| klasse: | D |
| stijl: | Weizenbock |
Beschrijving
|
Het is nu (april) de tijd om een bockbier te maken, zodat het dan voldoende kan rijpen en in het najaar precies op dronk is.
Gegevens: Recept: Tarwebock
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1065 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.7 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwemout (4 EBC) | 500 g. | 4 EBC | ||
| Caramout (150 EBC) | 300 g. | 150 EBC | ||
| Kristalmout (150 EBC) | 300 g. | 150 EBC | ||
| Chocolademout (1000 EBC) | 20 g. | 1000 EBC | ||
| Tarwevlokken | 100 g. | |||
| Hallertau | 30 g. | 75 min. | 3 α | Bloemen |
| Aromahop | 10 g. | 10 min. | Bloemen | |
| Farma Trappist | 7 g. | |||
| Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C |
| 10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Alcoholpercentage berekend volgens Promash't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=25