Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Tarwevino
| van: | Inkoopcommissie | 
| klasse: | C | 
| stijl: | Witbier (Sterk) | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 75 min. | 
| alcoholpercentage: | 9.0 % | 
| begin-SG: | 1082 | 
| eind-SG: | 1016 | 
| EBC (kleur): | 15.0 | 
| EBU (bitterheid): | 32.0 | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 1750 gr | 7 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 900 gr | 4 EBC | ||
| Tarwemout, donker (15 EBC) | 250 gr | 15 EBC | ||
| Tarwe, ongemout | 850 gr | |||
| Magnum | 10 gr | 75 min. | 14.5 α | Bloemen | 
| Citra | 5 gr | 10 min. | 14.4 α | Bloemen | 
| Citra | 5 gr | 1 min. | 14.4 α | Bloemen | 
| Eik chips amerikaans heavy toast | 4 gr | Lagering min. | Leverancier: Brouwland | |
| Maischwater | 15 | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 3942 Belgian Wheat | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 78 °C | 
| stort min. | 20 min. | 45 min. | 2 min. | 
Opmerkingen van de brouwer
De laatste hopgift pas toevoegen na het koken en minimaal 5 minuten in de nog hete wort laten zitten.De eiken chips toevoegen tijdens de lagering. Maximaal 2 tot 3 weken.
Problemen bij brouwen
Soms is er na 45 min. op 63 graden nog zetmeel aanwezig. Blijf dan op 63 graden tot de jodium poef negatief is.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=243