Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |  
| kooktijd: | 75 min. |  
| alcoholpercentage: | 9.0 % |  
| begin-SG: | 1082 |  
| eind-SG: | 1016 |  
| EBC (kleur): | 15.0 |  
| EBU (bitterheid): | 32.0 |  
 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
 
| Palemout (7 EBC) | 1750 gr | 
  | 
7 EBC
 | 
  | 
 
| Tarwemout (4 EBC)  | 900 gr | 
  | 
4 EBC
 | 
  | 
 
| Tarwemout, donker (15 EBC)  | 250 gr | 
  | 
15 EBC
 | 
  | 
 
| Tarwe, ongemout | 850 gr | 
  | 
  | 
  | 
 
| Magnum | 10 gr | 
75 min. | 
14.5 α
 | 
Bloemen   | 
 
| Citra  | 5 gr | 
10 min. | 
14.4 α
 | 
Bloemen   | 
 
| Citra  | 5 gr | 
1 min. | 
14.4 α
 | 
Bloemen   | 
 
| Eik chips amerikaans heavy toast | 4 gr | 
Lagering min. | 
  | 
Leverancier: Brouwland  | 
 
| Maischwater | 15 | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
 
| Spoelwater | 4 ltr | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
 
| Wyeast 3942 Belgian Wheat | 1 | 
  | 
  | 
Leverancier: Wyeast  | 
 
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
  | 
  | 
  | 
 
 
 
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 78 °C |  | stort min. | 20 min. | 45 min. | 2 min. |  
 
 
 
    |