Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
BeierseHefe
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | A |
| stijl: | Weizen |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.6 % |
| begin-SG: | 1053 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 9.2 |
| EBU (bitterheid): | 18.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Tarwemout (4 EBC) | 1300 gr | 4 EBC | ||
| Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr | 8 EBC | ||
| Hallertau Hersbrücker | 9gr | 75 min. | 4.1 α | Bloemen |
| Crystal hop | 9gr | 45 min. | 3.3 α | Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 5gr | 5 min. | 4.1 α | Bloemen |
| Crystal hop | 5gr | 5 min. | 3.3 α | Bloemen |
| Maischwater | 9.5ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 8.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 3068 Weihenstephan | 1 | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 36 °C | 35 °C | 66 °C | 78 °C |
| 0 min. | 2 min. | 70 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Het maisch schema begint met het storten op 35 graden. Daarna met 1 graad per minuut verwarmen tot 66 graden. Vervolgens op 66 graden laten rusten tot dat de jodium proef negatief is. Dat zal meestal zijn na ongeveer 50-60 minuten.Problemen bij brouwen
Alternatieve droge gist : SAFBREW WB-o6't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=236