Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.6 % |
| begin-SG: | 1053 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 9.2 |
| EBU (bitterheid): | 18.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Tarwemout (4 EBC) | 1300 gr |
|
4 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr |
|
8 EBC
|
|
| Hallertau Hersbrücker | 9gr |
75 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Crystal hop | 9gr |
45 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 5gr |
5 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Crystal hop | 5gr |
5 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.5ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3068 Weihenstephan | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 36 °C | 35 °C | 66 °C | 78 °C |
| 0 min. | 2 min. | 70 min. | 2 min. |