Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dubbelbok maandbier december 2013
| van: | Niels en Matthijs van der Weijden |
| gepubliceerd: | clubblad januari 2014 |
| klasse: | D |
| stijl: | Dubbelbok |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.0 % |
| begin-SG: | 1075 |
| eind-SG: | 1022 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Watertype | kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 320 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (15 EBC) | 2300 gram | 15 EBC | ||
| Chocolademout (1000 EBC) | 30 gram | 1000 EBC | ||
| Aromamout | 230 gram | 150 EBC | ||
| Hallertau Perle | 18 gram | 75 min. | 6 α | Bloemen |
| Saaz | 12 gram | 0 min. | 2 α | Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 2 gram | 15 min. | ||
| Safale S-04 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 30 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Lekker zacht en doordrinkbaar't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=234