Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.0 % |
| begin-SG: | 1075 |
| eind-SG: | 1022 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Watertype | kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 320 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (15 EBC) | 2300 gram |
|
15 EBC
|
|
| Chocolademout (1000 EBC) | 30 gram |
|
1000 EBC
|
|
| Aromamout | 230 gram |
|
150 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 18 gram |
75 min. |
6 α
|
Bloemen |
| Saaz | 12 gram |
0 min. |
2 α
|
Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 2 gram |
15 min. |
|
|
| Safale S-04 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 30 min. | 30 min. | 5 min. |