Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
KoningWinter Gerstewijn
| van: | Inkoopcommissie | 
| klasse: | C | 
| stijl: | Barley Wine | 
Beschrijving
| Dit is een lekker winterbier dat alcohol warmend is maar gevaarlijk genoeg door het hele kleine bittertje lekker weg drinkt. | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| alcoholpercentage: | 10.0 % | 
| begin-SG: | 1090 | 
| eind-SG: | 1015 | 
| EBC (kleur): | 14.0 | 
| EBU (bitterheid): | 33.0 | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 2200 gr | 7 EBC | ||
| Rijstevlokken | 300 gr | |||
| Suiker | 1000 gr | |||
| Fuggles | 30 gr | 60 min. | 5.3 α | Bloemen | 
| Maischwater | 10 | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Bioferm Champ (Champagne gist) | 5 | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C | 
| 0 min. | 90 min. | 2 min. | 
Opmerkingen van de brouwer
Gist dosis = 2gr/10ltr (meer kan nooit kwaad)Tijdens het lageren ongeveer om de 2 a 3 weken alles even schudden of omroeren.
Pas na 4 maanden laten klaren en pas bottelen als het gewenste sg van 1010-1018 is bereikt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=221