Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Ernst de Moor |
gepubliceerd: | 't Wort Wat september 2009 |
klasse: | V |
stijl: | Meibok |
Dit bier heeft de derde prijs gewonnen in de klasse V, op het ONK 2009. De Madame Jeanette pepers worden in de lengte in vieren gesneden, en volledig (dus inclusief zaadlijsten en zaden) aan de wort toegevoegd bij het begin van het koken. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.5 % |
begin-SG: | 1072 |
eind-SG: | 1026 |
EBC (kleur): | 12.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2125 g | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Carahell (14 EBC) | 500 g | 14 EBC | ||
Caramout (120 EBC) | 250 g | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Northern Brewer | 4 g | 90 min. | 6 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 11 g | 90 min. | 6.9 α | Bloemen |
Madame Jeanette peper | 1.5 stuks | 90 min. | ||
Brewferm ale (korrelgist) | 5 g | |||
Safale S-04 | 11 g | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 8.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |