Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.5 % |
| begin-SG: | 1072 |
| eind-SG: | 1026 |
| EBC (kleur): | 12.0 |
| EBU (bitterheid): | 30.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2125 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Carahell (14 EBC) | 500 g |
|
14 EBC
|
|
| Caramout (120 EBC) | 250 g |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Northern Brewer | 4 g |
90 min. |
6 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 11 g |
90 min. |
6.9 α
|
Bloemen |
| Madame Jeanette peper | 1.5 stuks |
90 min. |
|
|
| Brewferm ale (korrelgist) | 5 g |
|
|
|
| Safale S-04 | 11 g |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 8.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 15 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |